Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Konya Kültür Sitesi sakinlerinden ihtiyaç sahiplerine 4 akülü araç daha
_MG_5585

Didim’de bulunan Konya Kültür Sitesi’nin sekiz yıl önce başlattığı engelli vatandaşlara akülü araba alma etkinlikleri, bu yılda devam etti.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen yaz etkinliklerinden elde edilen gelirle ve yardımlarla 4 adet akülü araç alınarak Didim Engelliler Derneği’ne bağışlandı. Akülü araçlar, Konya Kültür sitesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer bayramı programında ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Didim’de bulunan Konya Kültür Sitesi sakinlerinden Cumhur Tuncay’ın başını çektiği grup, sekiz yıl öncesinde kermesler düzenledi. İlk yıl bir akülü sandalye alarak Didim ve Yöresi Engelliler Derneği’ne bağışladı. Sonraki yıllarda yeniden düzenlenen etkinliklerle toplam 24 akülü sandalye alınarak dernek yönetimi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine verildi. Bu yıl da sekizincisi düzenlenen yaz kermesi ve müzikli yemek organizasyonu ile toplanan 21 Bin 75 TL gelir ile 4 adet akülü araç alınarak toplamda 29 akülü sandalye İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere Didim ve Yöresi Engelliler derneğine bağışlandı.

Alınan engelli araçlarının teslim törenine Didim CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Konya Kültür Sitesi Başkanı Ergün Ünüvar, sosyal etkinliği sekiz yıl önce başlatan Cumhur Tuncay, dernek yönetim kurulu üyeleri ve site sakinleri katıldı.

“GURUR DUYUYORUZ”

Etkinlikte konuşan Site yöneticisi Ergun Ünüvar “Etrafımızdaki çevremizdeki engelleri birazcık da olsun kaldırma adına yaptığımız bu çalışmalar Konya kültür sakinlerinin sayesinde tek tek sonuç veriyor, bu yüzden bütün site sakinlerimize teşekkür ediyorum. Gerek yerel basında gerek ulusal basında Konya Kültür sitesinin bu şekilde gündeme gelmesinden gurur duyuyoruz. Bundan sonra da bu tür etkinliklerle bu gururu yaşatacağımıza inanıyorum” dedi.

“ŞİMDİYE KADAR 29 ENGELLİ SEVİNDİRİLDİ”

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği adına Konuşma yapan Dernek çalışanı Zeynep Karakılıç, ise “Konya kültür sitesinin bu anlamlı etkinliklerinden çok memnun olduklarını ifade ederek, “Konya Kültür Sitesi sakinleri şimdiye kadar 29 engelliyi sevindirdi.  Engelli bireylerimizin hayatına dokunma ve engelleri aşma nezdinde bu kıymetli işi gören, katkı sağlayan tüm site sakinlerine engelliler derneğimiz, engelli bireylerimiz ve aileleri adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Didim ve Yöresi Engelliler Derneği tarafından Site yöneticisi Ergün Ünüvar’a teşekkür plaketi verildi. Ardından yüzde 98 fiziksel engelli Erol Yağcılar’a, yüzde 97 fiziksel engelli Murat Şıh’a, yüzde 91 fiziksel engelli Hasan Admış’a ve yüzde 90 fiziksel engelli Sinan Süvari’ye akülü sandalyeleri teslim edildi. Akülü araçlar teslim edilirken dydu dolu anlar yaşandı. Engelli bireyler ve aileleri göz yaşlarına hakim olamadı.

_MG_5545 _MG_5547 _MG_5550 _MG_5557 _MG_5558 _MG_5584 _MG_5585nya

BİLGİLER
tarafından 11 Eylül 2019 - 11:29 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 41 kez Okunmuştur.
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

1 Üye Girişi
Kullanıcı Adı