1001 Sevgi GönüllüleriDerneğimizin ÜyeleriDuyurularManşet

1001 Sevgi Gönüllüleri Parkımızın Açılış Töreni

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi Zeynep Emiroğlu’nun öncülük ettiği “1001 Sevgi Gönüllüleri” oluşumunun katkılarıyla yapılan parkın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ile 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun katkılarıyla yapımı tamamlanan 1001 Sevgi Gönüllüleri Parkı’nın açılışı öncesinde Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde sevgi gönüllüleri ödül töreni gerçekleştirildi. Törende, çalışmalara katkı sağlayan kişi ve kurumlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi. Törene, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kaymakam Emiroğlu’nun eşi ve 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun öncüsü Zeynep Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Köseoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Candemir, 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumuna katkı sağlayan hayırseverler, Didim Kent Konseyi Gönüllüler Grubu bünyesindeki İngilizler (Help in Hands), sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, 2006 yılında derneği kurduklarını ve kuruluş aşamasından sonra kısa ve uzun vade hedefler koyduklarını söyledi. Geçmişten bu yana bir dizi etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Altıntaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde “1001 Sevgi Gönüllüleri” oluşumunu başlattıklarını belirterek, 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumuna öncülük eden Zeynep Emiroğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Didim Kent Konseyi Gönüllüler Grubu (Help in Hands) temsilcisi Lyne Cole da Didim Kent Konseyi ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun geçen Ocak ayında gerçekleştirdiği kahvaltı etkinliğine katkı sağlayarak bu oluşuma dahil olduklarını kaydeden Lyne Cole, “Bu oluşuma iyi şekilde organize olarak katkı sağladık. Bağış toplama işine eğlenceyi dahil ettik. Bugünde yapılan bu güzel çalışmaların sonuçlanma noktasındayız” dedi.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da konuşmasında belediye olarak bu oluşumun içerisinde yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

“3 TALEP VE 3 ÖNEMLİ SÖZCÜK”

1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumun öncüsü Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi Zeynep Emiroğlu ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ‘Engellilerimiz için ne yapabiliriz’ sorusuyla yola çıktıklarını ve Didim’de engellilerin engelli aracı ile sosyal hayatları için park ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Binden fazla engellinin sorunlarına ortak çözümler üretmek ve engelsiz bir yaşam için Didim ve Yöresi Engelliler Derneği tarafından 1001 Sevgi Gönüllüleri projesinin başlatıldığını ve kendisinin de bu projeye öncülük ettiğini belirten Zeynep Emiroğlu, 3 Aralık günü söz verdiklerini ve 6 aylık zaman içerisinde bugüne gelindiğini ifade etti. 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunu oluşturduklarında derneğin 3 talebinin olduğunu kaydeden Emiroğlu, bunların engellilere yönelik donanımlı taşıma aracı, engelliler derneği merkezi binası ve engellilerin sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak engelliler parkı taleplerinin olduğunu dile getirdi. Bu önemli 3 önemli çalışmayı, sevgi, 1001 sevgi ve gönül olmak üzere 3 önemli sözcük ile ortaya çıkardıklarını kaydeden Zeynep Emiroğlu, bugüne kadar kahvaltı etkinlikleri, kermes, erkeklere yönelik akşam yemeği, DİMDER ve DİKSAD’ın konser etkinlikleri ve eşli yemek etkinliği düzenlediklerini sözlerine ekledi. Zeynep Emiroğlu’nun konuşması sonrası ressam Şükran Acar, sahneye gelerek 1001 sevgi rengini en az 11 renk kullanarak doğada 1001 sevgi rengini ifade eden tabloyu Emiroğlu’na hediye etti.

Törende konuşan Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, 1001 Sevgi Gönüllüleri projesinin başlatıldığında kendisinin “ikinciyim” dediğini ve salondakilere “sizler kaçıncısınız” diye sorduğunda salondaki tüm ellerin kalktığını hatırlattı. Şuanki sayının 555’e ulaştığını belirten Emiroğlu, “Biz birlik olursak ve sevgiyle birlikte hareket edersek, daha çok işler başarabileceğimizin, ilçemize, ilimize ve bütün ülkemize göstermenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Emiroğlu, eşi Zeynep Emiroğlu ile Didimlilere teşekkürlerini sundu.

VALİ AYYILDIZ, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Aydın Valisi Erol Ayyıldız da, törende konuşmasına emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi ve 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun öncüsü Zeynep Emiroğlu’na ve oluşuma katkı sunan herkese teşekkür eden Vali Ayyıldız, “Değişen dünya içerisinde, gelişen toplumda gördüğümüz en önemli husus, zayıf halkalar içerisinde ne kadar var olduğumuzdur. Bizim toplumumuzun zayıf halkasını oluşturan engelli vatandaşlarımızdır” dedi. Çeyrek asırlık tarihe bakıldığında engelli vatandaşlara yönelik çok önemli çalışmaların yapıldığını belirten Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Zaman ve gelişen teknolojiye paralel olarak engellilere yönelik hizmet ve sunulan imkanlar ile onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve dolayısıyla onların da mutlu olmasını sağlamak anlamında devletimiz çok önemli çalışmalar yapmaktadır” diye konuştu. Yapılan çalışmaların yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Vali Ayyıldız, her bireyin engelli arkadaşı olması tavsiyesinde bulunarak, “Devletimiz engelliler için üzerine düşeni yapmakta ama yeterli olmamaktadır. Bu anlamda sivil toplum örgütleri de çalışmalar yapmalıdır. Didim’de yapılan 1001 sevgi gönüllüleri projesi, bunun bir örneğidir. Kaymakamımızın eşi Zeynep Emiroğlu gibi insanlar bu tip sosyal projelere önderlik yaparak, engellilerimizin yaşamlarına katkı sağlayabilirler” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun çalışmalarına katkı sağlayan kişi ve kurumlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi. Ardından ise Efeler Mahallesi’nde bulunan 1001 Sevgi Gönüllüleri Parkı, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği binası hizmete açılırken, engelli taşıma aracı da hizmete girdi. (EDİZ VERDİOĞLU)