DuyurularFaaliyetlerimizHaberler

Konya Kültür Sitesi sakinlerinden ihtiyaç sahiplerine 4 akülü araç

Didim’de Konya Kültür Sitesi’nde dört yıl önce bir grup gönüllünün başlattığı engelli vatandaşlara akülü araba alma etkinlikleri, bu yıl da büyüdü. Sitede düzenlenen yaz kermesinden elde edilen gelirle, 3 akülü sandalye ve 1 akülü motorlu bisiklet alındı.

Didim’de bulunan Konya Kültür Sitesi sakinlerinden Cumhur Tuncay’ın başını çektiği grup, dört yıl öncesinde kermesler düzenledi, bir akülü sandalye alarak Didim ve Yöresi Engelliler Derneği’ne bağışladı. Sonraki yıllarda yeniden düzenlenen etkinliklerle toplamda beş akülü sandalye alınarak dernek yönetimi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine verildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yaz kermesinde elde edilen gelirle dört akülü araç alınırken, sandalyeler düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine verildi.

Konya Kültür Sitesi sahilinde düzenlenen törene, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Konya Kültür Sitesi Başkanı Ergün Ünüvar, sosyal etkinliği dört yıl önce başlatan Cumhur Tuncay, dernek yönetim kurulu üyeleri ve site sakinleri katıldı. Konya Kültür Sitesi Başkanı Ergün Ünüvar, site olarak geleneksel hale getirdikleri bu etkinliğin dördüncüsünü gerçekleştirmenin ve dört akülü sandalye almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Her sene mümkün olduğunca bir fazla akülü sandalye alabilmeyi amaçladıklarını ifade eden Site Başkanı Ergün Ünüvar, “Bütün amacımız, bir fazla engelliyi sosyal hayata kazandırabilmek. Böyle bir organizasyonun içerisinde olduğumuz için Konya Kültür Sitesi olarak çok mutluyuz” dedi.

BİR AKÜLÜ ARABADAN, DÖRT AKÜLÜ ARABAYA

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ise, çok memnun olduklarını belirterek, “Bu sosyal etkinlik, Didim Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne gittiğim bir gün Başkan Ali İhsan Kubaliç ile Başkan Yardımcısı Kadir ağabeyin beni Cumhur Tuncay bey ile tanıştırmasıyla başladı. Dört yıl önce burada bu etkinliği başlattılar ve ilk sene bir akülü sandalye alındı. Bir sonraki sene iki, geçen yılda üç akülü sandalye aldılar. Bu sene dördüncüsü gerçekleştirilen etkinlikte dört akülü sandalye alındı ve bugün ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Burada çok güzel bir etkinlik, çok güzel duyarlı bir çalışma yapılıyor. Biz Konya Kültür Sitesi sakinlerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Törene katılan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da engellilere yönelik yapılan her tür çalışmayı takdir ettiklerini ifade ederek, ilçede engellerin kaldırılması için belediye olarak da çalışmalar yaptıklarını, engellilere yönelik yapılan çalışmaları da desteklediklerini söyledi. Atabay, duyarlı etkinliği gerçekleştiren Konya Kültür Sitesi yönetimi ve sakinlerini kutlayarak, teşekkür etti.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmalar sonrası % 77 fiziksel engelli Hediye Esenli’ye akülü motorlu bisiklet, % 60 fiziksel engelli Güleyser Doğangönül, % 42 fiziksel engelli Fadime Bekar ve % 65 fiziksel engelli Hakan Murat Aydüz’e akülü sandalye verildi. Konya Kültür Sitesi gönüllü hanımları adına Seher Demirel’e Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş tarafından plaket verilirken, Konya Kültür Sitesi gönüllü gençleri adına Cumhur Tuncay’a dernek sekreteri Zeynep Karakılıç tarafından, Konya Kültür Sitesi sakinlerinden en yüksek bağışı yapan Lada Tardu’ya da Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay tarafından plaket verildi. Site sakinlerinden Müfide Alemdaroğlu’na da Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu tarafından teşekkür belgesi verildi.

20150830_121918 20150830_122851 20150830_123007 20150830_123052 20150830_123058 20150830_123156 20150830_123327 20150830_123330